Pijn in de onder- en bovenrug

Rugpijn is een veel voorkomende klacht. Vaak is rugpijn een op zichzelf staande klacht, maar in veel gevallen leidt pijn aan de onderrug ook tot klachten in andere lichaamsdelen. Zo kan de pijn doorstralen naar de benen, voeten, knieën of heupen, maar een pijnlijke onderrug kan ook leiden tot nek-, schouder- en hoofdpijn.

Een probleem met de bovenrug kan zich in verschillende klachten uiten. Uiteraard in rugpijn, maar ook een stijve rug of pijn op de borst komt veel voor. De meeste mensen ervaren echter pijn tussen de schouderbladen.

Ook gerelateerde klachten in de nek, hoofdpijn of uitstralende pijn naar de armen kunnen ontstaan door problemen met de bovenrug. Bij pijn op de borst kan het er op lijken dat het om hartklachten gaat, dit veroorzaakt nogal eens ongerustheid. Hoesten, niezen en ademhalen kan pijnlijk zijn. De chiropractor kan nagaan of de klachten samenhangen met een rugprobleem.

Maak een afspraak!

Maak een afspraak!

Benieuwd wat chiropractie voor u kan betekenen? Maak dan een afspraak voor een eerste consult bij één van onze chiropractors. Zij beantwoorden graag uw eventuele vragen.

 

Verstuur