Complementaire zorg én ontspanning

Een massage werkt ontspannend, maar helpt uw lichaam ook beter functioneren. Heeft u lichamelijke klachten en wilt u de pijn verminderen? Of wilt u voorkomen dat u last gaat krijgen van uw gewrichten? Massage en/of chiropractie kunnen uitkomst bieden.

Wat doet massagetherapie voor u?

Massage wordt in sommige culturen al duizenden jaren ingezet als vorm van gezondheidszorg. Door middel van massage wordt de bloedsomloop verbeterd, het lichaam gereinigd en worden organen en systemen gestimuleerd beter te functioneren. Zo herstelt een professionele massage het zelf genezend vermogen van het lichaam. Onderzoek heeft aangetoond dat massage klachten kan helpen voorkomen, maar ook bestaande klachten kan verminderen en zelfs volledig wegnemen bij regelmatige behandeling. Daarnaast maakt het lichaam bij een massage endorfines aan, endorfine heeft een pijnstillende werking en geeft gevoel van welbevinden en geluk. Geen verkeerde bijkomstigheid!

Waarbij kan massagetherapie helpen?

Massage kan onder andere verlichting brengen bij deze indicaties of klachten:
 • Vermoeidheid / burn-out
 • Hoofdpijn
 • Spier- en gewrichtsklachten
 • Spanningen (lichamelijk en geestelijk)
 • Tinnitus (oorsuizen)
 • Pijn en stijfheid in nek, schouders en rug
 • Tenniselleboog
 • Maag- en darmklachten
 • Fibromyalgie
 • Reuma
 • Ondersteunend/ontspannend bij mensen die de ziekte kanker hebben

Soorten massagetherapieën

Bij IQ Wellness worden verschillende specialistische massagetherapieën aangeboden:

Reflexzonetherapie

Op het lichaam, o.a. op de voeten, handen en hoofd liggen gebieden die corresponderen met het lichaam. Door druk uit te oefenen op deze gebieden worden blokkades opgeheven en een betere doorstroming gecreëerd in het lichaam. Zo wordt het zelf genezend vermogen van het lichaam zowel lichamelijk als geestelijk gestimuleerd. Reflexzonetherapie is effectief bij lichamelijke klachten met betrekking tot de ademhaling, hart en bloedvaten, huid, spijsvertering, bewegingsapparaat, lymfestelsel, hormonale stelsel etc. Ter ondersteuning bij psychische klachten zoals stress, depressie, slapeloosheid en burn-out. En bij emotionele gebeurtenissen zoals ernstige ziekte, overlijden, ontslag, verhuizing, veranderen van baan, groeiprocessen etc. Reflexzonetherapie kan ook palliatief (pijnbestrijding) en preventief, als onderhoudstherapie ingezet worden. Reflexzonebehandelingen en massages vervangen geen reguliere zorg, maar zijn een ondersteuning en aanvulling op de reguliere zorg en kunnen uitkomst bieden in gevallen waar het reguliere vastloopt.

Zwangerschapsreflexologie

Zwangerschapsreflexologie is erop gericht om je gezondheid in de zwangerschap te optimaliseren en eventuele klachten te verminderen. Het is een goede voorbereiding op de bevalling. Klachten nemen af of verdwijnen, energie neemt toe, weerstand verbetert, goed voor stemming en stabiliteit. Je maakt tijdens de behandelingen intensief contact met je ongeboren baby. In de laatste fase van de zwangerschap kan reflexzonetherapie ook helpen bij de inzet van de bevalling. Na de bevalling helpt de reflexzonetherapie om weer op krachten te komen en sneller je balans terug te vinden.

Craniosacraal Therapie

Craniosacraal Therapie is ontwikkeld vanuit de Osteopathie en is er op gericht om spanning en pijn weg te nemen. Door middel van zachte handgrepen ontspant het lichaam (fascia release). Er ontstaat hierdoor balans en rust in je zenuwsysteem (en ook in je hoofd), ook neemt de beweeglijkheid toe. De verschillende onderdelen van je lichaam gaan hierdoor beter samenwerken. Traumatische gebeurtenissen, die je lichaam blokkeren, kunnen bevrijd worden door Somato Emotional Release. Een belangrijke vraag is ook: Waardoor zijn de klachten ontstaan? Door inzicht hierin te krijgen voorkom je herhaling van de klachten in de toekomst.

VoetreflexplusTM

VoetreflexPlusTM combineert de Westerse en de Chinese voetreflextherapie. Deze combinatie van beide systemen biedt ongekend veel mogelijkheden en versterkt en versnelt de effecten van een traditionele behandeling. Tijdens de behandelingen wordt de doorbloeding, lymfe- en energiedoorstroming gestimuleerd en worden afvalstoffen sneller afgevoerd. Hierdoor wordt de balans hersteld en het zelfgenezend vermogen van het lichaam aangesproken. Enkele voorbeelden van VoetreflexPlus TM massages zijn o.a.  Spijsverteringsmassage, Lymfemassage, Hormoon massage, Spieren en gewrichten massage, Meridiaan massage, Energetische massages. Een behandeling heeft invloed op de gehele mens, zowel lichaam als geest. Voetreflexmassage verlicht niet alleen de symptomen en kwalen, maar helpt ook de gezonde mens, gezond te blijven.

Bindweefselmassage

Bindweefselmassage is een massagetechniek die berust op het beïnvloeden van inwendige organen en/of orgaansystemen. Er bestaat een relatie tussen de inwendige organen en huid-, spier- en bindweefselzones. Terwijl extra gespannen huid-spierzones vaak spontane klachten geven, zijn bindweefselzones voor de patiënt vaak niet spontaan voelbaar. Met bindweefselmassage wordt er een prikkel gegeven aan het onderhuidbindweefsel die, deze geeft op zijn beurt via de zenuwen een impuls aan het orgaan met een storing. Dit wordt vervolgens weer teruggekoppeld naar de huidzone waardoor er gelijk een spanningsvermindering voelbaar is voor zowel de therapeut als de cliënt. Met het afnemen van de spanning in het bindweefsel  verminderen ook de klachten van de organen, spieren en gewrichtskapsels, doorbloedingsstoornissen etc. ofwel die klachten die de spanningszone veroorzaken. Door de Voetreflexmassage en Bindweefselmassage worden het lymfesysteem en bloedsomloop geactiveerd. Voedingsstoffen worden beter opgenomen en afvalstoffen worden beter afgevoerd naar de lever en nieren. Bindweefselmassage verlicht niet alleen de symptomen en kwalen, maar helpt ook de gezonde mens, gezond te blijven.

Maak een afspraak!

Benieuwd wat chiropractie voor u kan betekenen? Maak dan een afspraak voor een eerste consult bij één van onze chiropractors. Zij beantwoorden graag uw eventuele vragen.

 

Verstuur