Dr. Benjamin George Zacherl

Mijn naam is Ben Zacherl en ik ben chiropractor. Ik ben afgestudeerd aan de Northwestern Health Sciences University in Minneapolis, Minnesota (VS). Ik doe niets liever dan mensen helpen en verblijden; op het gebied van gezondheid, maar ook muziek.

Ik ben de eigenaar van en tevens chiropractor bij het IQ Wellness Center in Venray en Aarle-Rixtel. Daarnaast ben ik ‘adjunct professor’ Chiropractie van Life University en Northwestern Health Sciences University. In die rol help ik chiropractoren in spé, die in het laatste jaar van hun opleiding zitten, door ze te trainen en klaar te stomen om succesvol te zijn na hun afstuderen.

In de omgang met mijn patiënten probeer ik ze altijd te leren waar hun pijn of klachten vandaan komen, hoe ze zijn ontstaan en de diagnose die daarbij hoort. Daarnaast vind ik het fijn dat mijn patiënten begrijpen hoe ik ze kan helpen, hoe chiropractie werkt en hoe het hun klachten weg kan nemen.

Wetenschappelijke onderbouwing en bewijs vind ik daarbij heel belangrijk, ik draag daarom regelmatig bij aan wetenschappelijke studies door mijn bevindingen te delen of met patiënten (die daar uiteraard toestemming voor geven) deel te nemen aan een onderzoek. Hierin hebben we vanuit IQ Wellness momenteel een mooie samenwerking met de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Chiropractie is een wetenschap, maar tegelijk ook een kunst. Ik hou ervan om vreugde en liefde te verspreiden door middel van het werken met mijn handen en daarmee patiënten te helpen, maar ook als muzikant door het gebruik van mijn stem en gitaar. Ik speel al zolang ik me kan herinneren gitaar in bands en solo.

Continue op zoek zijnde naar nieuwe uitdagingen om maar te kunnen blijven groeien als persoon heb ik gedurende de jaren een lange lijst aan passies en hobby’s ontdekt: koken, kunst, filosofie, Dj’en (met old-school vinyl), yoga, gewichtheffen, crossfit en vechtsporten. Als kind deed ik op hoog niveau mee in martial arts en worstelen, maar deze sporten zijn te gevaarlijk voor iemand die zijn lichaam nodig heeft om anderen te helpen. Daarom beoefen ik nu ‘Jeu de Boule’ ofwel Petanque. Hoewel de sport vaak geassocieerd wordt met ouderen, laat ik me graag uitdagen door de beste, vaak oudere, spelers in de sport. De meeste Jeu de Boule verenigingen zijn net als familie, dat spreekt me erg aan. Mijn familie is mijn grootste passie. Als trotse vader van drie kinderen is mijn doel in het leven de beste, vader, vriend en dokter te zijn als maar kan.

Maak een afspraak!

Onze therapeuten werken op wisselende tijden. Neem contact op voor meer informatie of voor het maken van een afspraak op een door u gewenst moment.

 

Verstuur