Dr. Jon Narlock

Mijn naam is Jon Narlock en ik ben sinds 2018 werkzaam als chiropractor bij IQ Wellness. Ik werk op de praktijken in Aarle-Rixtel, Venray en Maasbree. Net als dr. Ben ben ik opgeleid in de Verenigde Staten waar ik in 2017 afstudeerde aan de Northwestern Health Sciences University in Minneapolis.

Chiropractor worden was niet wat ik altijd voor ogen had, maar blijkt nu wel te zijn waarvoor ik geboren ben. Veel mensen zeggen ‘ik ben een mensen-mens’ (a people-person), maar dat dekt in mijn geval niet de lading. Ik kan niet zonder mensen om me heen en ben heel blij dat ik mijn passie gevonden heb in chiropractie, waar ik niet alleen mensen kan helpen beter en gezonder te worden, maar waar ik ook mooie gesprekken aan kan gaan en simpelweg kan luisteren naar hun verhalen.

Door een ski-ongeval én, in dezelfde maand, een auto ongeluk, met als gevolg een whiplash, kwam ik in 2010 in aanraking met chiropractie. Ik was enorm gebaat bij de behandelingen en had heel snel resultaat. Al snel was ik weer volledig op de been. Toen werd mij duidelijk dat ik mijn passie voor mensen en mensen helpen kon combineren in het vak chiropractie. Wat volgde was een 4,5 jaar durende opleiding tot ‘doctor of chiropractic’. Daarvoor had ik Spaans gestudeerd en werkte ik onder andere in de horeca en als mentor en leraar. Ik werkte om te werken, ik had geen doel of drive. Wat ik nodig had was werken met en voor mensen, dichtbij de mensen staan, iedere dag.

Ik was, ook als kind, altijd graag buiten, naast skiën, wandel en fiets ik bijvoorbeeld graag. Ik groeide op in ‘the mid-west’, een gebied dat heel erg op Limburg lijkt. De hardwerkende mensen, boeren en het land, het herinnert me aan thuis. Ik voelde me hier daarom ook snel op mijn plek. Zelf heb ik geen kinderen, maar ik vind kinderen en werken met kinderen wel heel leuk. Veel mensen denken dat chiropractie vooral voor ouderen is, maar je bent nooit te oud óf te jong om te werken aan je gezondheid. Mijn jongste patiënt was bijvoorbeeld pas drie maanden oud toen ik hem mocht helpen omdat hij last had van zuurbranden. Binnen drie behandelingen kon hij al zonder medicijnen.

In 2018 was Dr. Ben op zoek naar een stagiaire uit de Verenigde Staten. Ik was bijna klaar met mijn studie en reageerde op zijn brief. Met de intentie om één maand werkervaring op te doen reisde ik af naar Nederland. Inmiddels, bijna twee jaar later, ben ik nog altijd aan het werk in Nederland en heb ik al veel patiënten mogen helpen. Momenteel ben ik Nederlands aan het studeren, tijdens de behandelingen gebruik ik soms Engels en Nederlands nog wat door elkaar, maar indien nodig is er altijd een assistent aanwezig die kan helpen met vertalen. Binnenkort is dat dus hopelijk niet meer nodig.

Voor de toekomst hoop ik zoveel mogelijk mensen in deze regio, en wie weet in heel Europa, te kunnen helpen. Want ook reizen is een echte passie voor mij.

Als chiropractor hebben wij de eer mensen hun leven terug te kunnen geven. Dat zit hem vaak in de kleine dingen; weer kunnen rijden omdat je na zoveel jaar je nek weer kunt draaien, of simpelweg zelf je sokken aan kunnen doen omdat je weer kunt buigen. Dat is waar ik het voor doe!

Maak een afspraak!

Onze therapeuten werken op wisselende tijden. Neem contact op voor meer informatie of voor het maken van een afspraak op een door u gewenst moment.

 

Verstuur