Therapeute bij IQ Wellness; Rietha Baltussen

Mijn naam is Rietha Baltussen en ik ben VoetreflexPlusTM  therapeut.

VoetreflexPlusTM combineert de Westerse en de Chinese voetreflextherapie. Deze combinatie van beide systemen biedt ongekend veel mogelijkheden en versterkt en versnelt de effecten van een traditionele behandeling.

Ervaar wat VoetreflexPlusTM voor u kan betekenen
Tijdens de behandelingen wordt de doorbloeding, lymfe- en energiedoorstroming gestimuleerd en worden afvalstoffen sneller afgevoerd. Hierdoor wordt de balans hersteld en het zelfgenezend vermogen van het lichaam aangesproken.

Enkele voorbeelden van VoetreflexPlus TM massages zijn o.a.  Spijsverteringsmassage, Lymfemassage, Hormoon massage, Spieren en gewrichten massage, Meridiaan massage, Energetische massages. Een behandeling heeft invloed op de gehele mens, zowel lichaam als geest.

Bindweefselmassage
Naast Voetreflexmassage geef ik ook Bindweefselmassage. Bindweefselmassage is een massagetechniek die berust op het beïnvloeden van inwendige organen en/of orgaansystemen. Er bestaat een relatie tussen de inwendige organen en huid-, spier- en bindweefselzones. Terwijl extra gespannen huid – spierzones vaak spontane klachten geven, zijn bindweefselzones voor de patiënt vaak niet spontaan voelbaar.

Met bindweefselmassage wordt er een prikkel gegeven aan het onderhuidbindweefsel die dan weer via de zenuwen een impuls geeft aan het orgaan met een storing. Dit wordt dan weer teruggekoppeld naar de huidzone waardoor er gelijk een spanningsvermindering voelbaar is voor zowel mijzelf als de cliënt.

Met het afnemen van de spanning in het bindweefsel  verminderen ook de klachten van de organen, spieren en gewrichtskapsels, doorbloedingsstoornissen etc. ofwel die klachten die de spanningszone veroorzaken.

Door de Voetreflexmassage en Bindweefselmassage worden het lymfesysteem en bloedsomloop geactiveerd. Voedingsstoffen worden beter opgenomen en afvalstoffen worden beter afgevoerd  naar de lever en nieren.

Voetreflexmassage en Bindweefselmassage verlicht niet alleen de symptomen en kwalen, maar helpt ook de gezonde mens, gezond te blijven.

Terug naar 'Over ons'