Ontdek de helende kracht van massage;
een complementaire vorm van zorg die aanvullend en ondersteunend is

Ontdek de helende kracht van massage

massagetherapie bij IQ Wellness Center

Wat doet massagetherapie voor u?

Massage wordt in sommige culturen al duizenden jaren gebruikt om de gezondheid te verbeteren. Door massage wordt de bloedsomloop verbeterd, het lichaam gereinigd en worden organen en systemen gestimuleerd beter te functioneren. Zo herstelt een professionele massage het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

Onderzoek heeft aangetoond dat massage klachten kan helpen voorkomen, maar ook bestaande klachten kan verminderen en zelfs verhelpen bij regelmatige behandeling. Ook worden er endorfines aangemaakt, waardoor men zich prettiger voelt.
Een ander gunstig neveneffect van massage is, dat men bewuster met het eigen lichaam leert omgaan, waardoor minder snel klachten kunnen ontstaan.

Massage versterkt de algemene gezondheidstoestand en het gevoel van welbevinden. Onderzoek heeft verder aangetoond dat massagetherapie diverse klachten kan voorkomen.

Hieronder volgt een reeks van indicaties waarbij massagetherapie verlichting kan brengen:

 • vermoeidheid/burn out
 • hoofdpijn
 • spier- en gewrichtsklachten
 • spanningen (lichamelijk en geestelijk)
 • tinnitus (oorsuizen)
 • pijn en stijfheid in nek, schouders en rug
 • tenniselleboog
 • maag- en darmklachten
 • fibromyalgie
 • reuma
 • ondersteunend/ontspannend bij mensen met kanker 

Reflexzonetherapie

Deze therapie wordt verzorgd door Karin Loonen

Op het lichaam, o.a. op de voeten, handen en hoofd liggen gebieden die corresponderen met het lichaam. Door druk uit te oefenen op deze gebieden worden blokkades opgeheven en een betere doorstroming verkregen in het lichaam. Zo wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam zowel lichamelijk als geestelijk gestimuleerd. 

Reflexzonetherapie is effectief bij lichamelijke klachten met betrekking tot de ademhaling, hart en bloedvaten, huid, spijsvertering, bewegingsapparaat, lymfestelsel, hormonale stelsel etc. Ter ondersteuning bij psychische klachten zoals stress, depressie, slapeloosheid en burnout. En bij emotionele gebeurtenissen zoals ernstige ziekte, overlijden, ontslag, verhuizing, veranderen van baan, groeiprocessen etc. Reflexzonetherapie kan ook palliatief (pijnbestrijding) en preventief, als onderhoudstherapie ingezet worden. 

Reflexzonebehandelingen en massages vervangen geen reguliere zorg, maar zijn een ondersteuning en aanvulling op de reguliere zorg en kunnen uitkomst bieden in gevallen waar het reguliere vastloopt. 

Zwangerschapsreflexologie

Deze therapie wordt verzorgd door Karin Loonen

Zwangerschapsreflexologie is erop gericht om je gezondheid in de zwangerschap te optimaliseren en eventuele klachten te verminderen. 

Het is een goede voorbereiding op de bevalling. Klachten nemen af of verdwijnen, energie neemt toe, weerstand verbetert, goed voor stemming en stabiliteit. Je maakt tijdens de behandelingen intensief contact met je ongeboren baby. 

In de laatste fase van de zwangerschap kan reflexzonetherapie ook helpen bij de inzet van de bevalling. 

Na de bevalling helpt de reflexzonetherapie om weer op krachten te komen en sneller je balans terug te vinden. 

Craniosacraal Therapie

Deze therapie wordt verzorgd door Annechina Overberg

Craniosacraal Therapie is ontwikkeld vanuit de Osteopathie en is er op gericht om spanning en pijn weg te nemen. Door middel van zachte handgrepen ontspant het lichaam (fascia release). Er ontstaat hierdoor balans en rust in je zenuwsysteem (en ook in je hoofd), ook neemt de beweeglijkheid toe. De verschillende onderdelen van je lichaam gaan hierdoor beter samenwerken. Traumatische gebeurtenissen, die je lichaam blokkeren, kunnen bevrijd worden door Somato Emotional Release.

Een belangrijke vraag is ook: Waardoor zijn de klachten ontstaan? Door inzicht hierin te krijgen voorkom je herhaling van de klachten in de toekomst. 

VoetreflexplusTM

Deze therapie wordt verzorgd door Rietha Baltussen

VoetreflexPlusTM combineert de Westerse en de Chinese voetreflextherapie. Deze combinatie van beide systemen biedt ongekend veel mogelijkheden en versterkt en versnelt de effecten van een traditionele behandeling.

Ervaar wat VoetreflexPlusTM voor u kan betekenen
Tijdens de behandelingen wordt de doorbloeding, lymfe- en energiedoorstroming gestimuleerd en worden afvalstoffen sneller afgevoerd. Hierdoor wordt de balans hersteld en het zelfgenezend vermogen van het lichaam aangesproken.

Enkele voorbeelden van VoetreflexPlus TM massages zijn o.a.  Spijsverteringsmassage, Lymfemassage, Hormoon massage, Spieren en gewrichten massage, Meridiaan massage, Energetische massages. Een behandeling heeft invloed op de gehele mens, zowel lichaam als geest.

 

Bindweefselmassage

Deze therapie wordt verzorgd door Rietha Baltussen

Naast Voetreflexmassage geeft Rietha Baltussen ook Bindweefselmassage. Bindweefselmassage is een massagetechniek die berust op het beïnvloeden van inwendige organen en/of orgaansystemen. Er bestaat een relatie tussen de inwendige organen en huid-, spier- en bindweefselzones. Terwijl extra gespannen huid – spierzones vaak spontane klachten geven, zijn bindweefselzones voor de patiënt vaak niet spontaan voelbaar.

Met bindweefselmassage wordt er een prikkel gegeven aan het onderhuidbindweefsel die dan weer via de zenuwen een impuls geeft aan het orgaan met een storing. Dit wordt dan weer teruggekoppeld naar de huidzone waardoor er gelijk een spanningsvermindering voelbaar is voor zowel de therapeut als de cliënt.

 

Met het afnemen van de spanning in het bindweefsel  verminderen ook de klachten van de organen, spieren en gewrichtskapsels, doorbloedingsstoornissen etc. ofwel die klachten die de spanningszone veroorzaken. Door de Voetreflexmassage en Bindweefselmassage worden het lymfesysteem en bloedsomloop geactiveerd. Voedingsstoffen worden beter opgenomen en afvalstoffen worden beter afgevoerd  naar de lever en nieren.

Voetreflexmassage en Bindweefselmassage verlicht niet alleen de symptomen en kwalen, maar helpt ook de gezonde mens, gezond te blijven.

Verwijzing en vergoeding

Om een afspraak te maken heeft u geen verwijsbrief van uw huisarts nodig. U heeft ook geen verwijsbrief nodig voor uw verzekering, omdat de meeste verzekeringen een chiropractische en alternatieve behandelingen, waaronder ook massagetherapie valt, gewoon vergoeden. Deze informatie vraagt u op bij uw verzekeraar. Mocht u hierover nog vragen hebben, aarzel dan niet om naar de praktijk te bellen. Onze assistentes informeren u hier verder over.