Hoofdpijn / Migraine

De meest voorkomende hoofdpijn is spanningshoofdpijn, maar de meest bekende vorm van hoofdpijn is migraine, welke op zijn beurt in verschillende vormen kan voorkomen. 

Spanningshoofdpijn is te herkennen aan een drukkende pijn die overal in het hoofd kan voorkomen en vaak gedurende langere periodes aanwezig is. De pijn ontstaat meestal vanuit de nek, maar kan ook vanuit het kaakgewricht komen. Wanneer de pijn vanuit de nek komt is dit te wijden aan een verkeerde stand van de nek- en rugwervels; spieren worden extra belast en omliggende zenuwen raken geïrriteerd. 

Wanneer spanningshoofdpijn vanuit het kaakgewricht komt is er meestal sprake van pijn aan één kant van het hoofd. 

Migraine wordt vaak verward met spanningshoofdpijn. Er zijn verschillende vormen van migraine, van vlekken voor de ogen overgaand tot stekende pijn aan één kant van het hoofd, tot stekende pijn rond het oog gedurende korte achtereenvolgende periodes. De oorzaak van migraine kan veroorzaakt worden door veranderingen in de diameter van de bloedvaten in het hoofd, waarbij de beweeglijkheid van de nekwervels en prikkeling van de zenuwen mogelijk een rol spelen. 

In beide gevallen kan een chiropractische behandeling ervoor zorgen dat de spanning in de nekwervels afneemt met als effect dat de hoofdpijn verzwakt of verdwijnt.

Testimonials