Ervaar de heilzame werking van chiropractie

Ervaar de heilzame werking van chiropractie

Veel voorkomende klachten

Iedere klacht heeft een andere behandeling nodig. Ik leg graag uit hoe ik u kan helpen.

Wist u dat ik veel meer behandel dan alleen nek- en rugklachten? In onderstaande lijst ziet u waar ik u mee help:

  • Schouderpijn
  • nekklachten
  • rugklachten
  • migraine
  • RSI

 

Chiropractie zorgt voor ontspanning en beter functioneren van uw lichaam

De meeste mensen komen pas naar de chiropractor wanneer zij pijn voelen. Wanneer u pijn voelt, betekent dit dat het betreffende orgaan nog slechts voor vijfendertig procent functioneert. Iedereen die honderd procent gezond wil zijn, is dan ook gebaat bij regelmatige, preventieve controle door de chiropractor.

Ook indirecte klachten als hoofdpijn, slechtziendheid, oorontsteking, allergieën, astma en eventuele vruchtbaarheidsproblemen kunnen duiden op een slecht functionerend zenuwstelsel. Kom langs bij IQ Wellness Center in Venray en breng uw wervelkolom in topvorm!

Het behandeltraject

Mijn naam is Ben Zacherl en ik ben de chiropractor bij IQ Wellness Center. Doordat ik gecertificeerd arts ben in de Verenigde Staten weet ik u te behandelen bij uiteenlopende klachten en geef ik specialistisch advies.

Voorafgaand aan het eerste bezoek vraag ik u om wat informatie. Dat doe ik door middel van een vragenlijst, en ik vraag u röntgenfoto’s of een MRI-scan mee te nemen als u die ooit heeft laten maken. Samen met een aantal tests stel ik zo een behandelplan voor u samen.

Door druk uit te oefenen met handen en vingers komen de wervels uiteindelijk weer terug op hun plek. De zenuwen kunnen hierdoor weer beter hun werk doen en uw klachten nemen af. Na de behandeling kunt u plaatsnemen in onze speciale massagestoel, waarin u weer helemaal tot uzelf komt.

Soms komt er bij het corrigeren van de wervels een ‘krakend’ geluid vrij.
Vanwege dit geluid zijn sommige mensen wat huiverig voor de chiropractor. Dat is echter nergens voor nodig. Het zijn niet de wervels zelf die kraken. Het geluid wordt veroorzaakt doordat de wervels, die zich als het ware vacuüm hebben gezogen, loskomen. Dat is heel normaal en doet geen pijn. U hoeft zich dus geen zorgen te maken.

De totale behandeling bestaat uit drie fases:

Fase 1: de eerste stap naar genezing
De eerste symptomen, zoals pijn, stijfheid en ontstekingen worden verminderd door de behandeling van uw wervelkolom. De behandelingen vinden één tot enkele weken van elkaar plaats. Uw wervelkolom is nog niet geheel stabiel.

Fase 2: genezing in zicht
Uw wervelkolom wordt verder gestabiliseerd. De zenuwen functioneren beter en de opgelopen ‘schade’ wordt van binnenuit hersteld. De klachten nemen af en u voelt zich steeds beter.

Fase 3: genezing vasthouden en uitbreiden
Is uw wervelkolom eenmaal stabiel, dan is het belangrijk om dit zo te houden en het genezingsproces eventueel uit te breiden. Wekelijks bezoek is niet meer nodig, maar we houden met steeds grotere tussenpozen een vinger aan de pols.

Muziek en chiropractie

Behandelen gaat samen met ontspannen

Stress is vaak de belangrijkste oorzaak van lichamelijke klachten. Met chiropractie kunnen veel klachten verholpen worden, maar om gezond te blijven is beweging belangrijk.

Met muziek laat ik u zien hoe leuk en eenvoudig het is om te bewegen. Daarom deel ik 'shaking eggs' uit aan mensen. Iedereen die een eitje in handen krijgt schudt er mee en maakt geluid. Dat ritme zet aan tot beweging en die beweging zorgt weer voor ontspanning. Wilt u ook ervaren hoe beweging samen met chiropractie ervoor zorgt dat u weer lekker in uw vel zit? Kom dan eens langs voor gratis eerste consult.

Verwijzing en vergoeding

Om een afspraak te maken heeft u geen verwijsbrief van uw huisarts nodig. Ben Zacherl is in de Verenigde Staten immers gespecialiseerd arts. U heeft ook geen verwijsbrief nodig voor uw verzekering, omdat de meeste verzekeringen een chiropractische en alternatieve behandelingen gewoon vergoeden. Deze informatie vraagt u op bij uw verzekeraar. Mocht u hierover nog vragen hebben, aarzel dan niet om naar de praktijk te bellen. De assistentes informeren u hier verder over.