Ervaar de heilzame werking van chiropractie

Ervaar de heilzame werking van chiropractie

Chiropractie zorgt voor ultieme communicatie binnen uw lichaam, met ontspanning en beter functioneren als resultaat

Chiropractie is een hedendaagse en veel gebruikte gezondheidsmethode. Patiënten beamen dat chiropractische ‘ruggengraat manipulatie’ (spinal manipulation) verlichting biedt. Wanneer uw ruggengraat niet in de juiste positie staat, wordt de communicatie tussen de zenuw en de hersenen gehinderd. Dit kan als gevolg hebben dat u klachten krijgt of pijn ervaart, zoals rugpijn of nekklachten, maar ook indirecte klachten als hoofdpijn, slapeloosheid, slechtziendheid, oorontsteking en allergieën, kunnen duiden op een slecht functionerend zenuwstelsel.

Het zenuwstelsel is immers verbonden met uw hele lichaam.
Een chiropractor behandelt niet uw klacht, maar de oorzaak van uw pijn/complicatie. 

De acceptatie van chiropractie als behandeling voor onder andere nek- en rugklachten heeft flinke groei ondervonden en wordt tegenwoordig vergoed door de meeste verzekeringen.

Het behandeltraject

Beide chiropractoren bij IQ Wellness zijn opgeleid in de Verenigde Staten, zij kunnen u behandelen bij uiteenlopende klachten en specialistisch advies geven.

Voorafgaand aan het eerste bezoek wordt gevraagd wat informatie over uzelf te geven, dit gebeurt door middel van een vragenlijst. Ook wordt u gevraagd eventuele röntgenfoto’s of de uitslag van een MRI-scan mee te nemen als u die ooit heeft laten maken. Deze informatie gecombineerd met een aantal tests gebruiken we om een persoonlijk behandelplan voor u samen te stellen.

De behandeling

Door druk uit te oefenen met handen en vingers op de wervels komen deze uiteindelijk (terug) op de juiste plek. De zenuwen kunnen hierdoor weer beter hun werk doen en uw klachten nemen af. Soms komt er bij het corrigeren van de wervels een ‘krakend’ geluid vrij. In tegenstelling tot wat velen denken is dit ‘kraken’ is absoluut niet pijnlijk, wat u hoort is de lucht die ontsnapt bij de verplaatsing van de wervels, die zich als het ware vacuüm hebben gezogen. Na de behandeling kunt u plaats nemen in onze speciale massagestoel, waarin u weer helemaal tot uzelf komt.

Een behandelplan is heel persoonlijk, maar kan in zijn algemeenheid gesplits worden in drie onderdelen:

1) Het behandelen van het zenuwstelsel
Een behandelplan begint doorgaans het het behandelen van het zenuwstelsel doormiddel van het wegnemen van de druk. In de meeste behandelplannen komt dit onderdeel herhaaldelijk, maar met een dalende frequentie voor.

2) De spierbehandeling
Wanneer uit het vooronderzoek blijkt dat de blokkade niet bij de zenuwen zit wordt er een spierbehandeling geadviseerd. Echter in veel gevallen zijn spier- en zenuwblokkades aan elkaar gerelateerd. Een zenuwblokkade kan bijvoorbeeld ontstaan door compensatie, het opvangen van de blokkade in een spier, ook andersom komt het voor dat er spierpijn ervaren wordt als effect van een geblokkeerde zenuw.  Het is daarom belangrijk dat de oorzaak van de klacht gevonden wordt alvorens een behandeltraject gestart wordt.

3) Houdingcorrectie & oefeningen
Bij IQ Wellness wordt gezocht naar lange termijn oplossingen, het doel is namelijk om met zo weinig mogelijk behandelingen de patiënten te helpen en hun gezondheid te verbeteren. Om ervoor te zorgen dat problemen niet terugkeren geeft de chiropractor oefeningen mee om de houding te corrigeren. 

Het eerste consult van een chiropractische behandeling bedraagt € 70,-. Voor een vervolgbehandeling wordt 
€ 50,- in rekening gebracht. U krijgt van ons een kwitantie mee die u bij uw verzekering kunt indienen ter declaratie. Wij raden u aan uw verzekeringspolis te controleren, wanneer u namelijk regelmatig chiropractische behandelingen nodig heeft, kan een verandering van pakket of overstappen van verzekeraar in uw voordeel zijn.

Veel voorkomende klachten

Iedere klacht is uniek en heeft een andere, persoonlijke behandeling nodig. De chiropractoren bij IQ Wellness leggen graag uit hoe zij u kunnen helpen. 

Door middel van chiropractie wordt meer dan alleen nek- en rugklachten behandeld. Er zijn vele signalen die aan kunnen duiden dat zich een probleem voordoet in de wervelkolom of de bekken. Enkele voorbeelden zijn onrustig zijn of nervositeit, verminderde eetlust, pijnlijke gewrichten, terugkomende oorontsteking en concentratie- of slaapproblemen.

Onderstaand enkele klachten met de bijbehorende behandelingen:

Pijn in de onderrug
Pijn in de bovenrug
Hoofdpijn / Migraine
Nek- en schouderklachten
Artrose

 

Kosten en vergoeding

Het eerste consult van een chiropractische behandeling bedraagt € 70,-. Voor een vervolgbehandeling wordt € 50,- in rekening gebracht (de goedkoopste in de regio!). U krijgt van ons een kwitantie mee die u  bij uw verzekering kunt indienen ter declaratie. Wij raden u aan uw verzekeringspolis te controleren, wanneer u namelijk regelmatig chiropractische behandelingen nodig heeft, kan een verandering van pakket of overstappen van verzekeraar in uw voordeel zijn.